top of page

Bedrijfswagens opnieuw duurder in 2017Zoals reeds aangekondigd zullen bedrijfswagens in 2017 opnieuw zwaarder worden belast. Voorheen werd 17% van het voordeel alle aard voor het privé gebruik van een bedrijfswagen toegevoegd aan de verworpen uitgaven (= gedeelte van de kosten die fiscaal niet aftrekbaar zijn). De eigen bijdrage van de werknemer of bedrijfsleider, via factuur of lopende rekening, mocht echter eerst in mindering van het voordeel alle aard gebracht worden.


Vanaf 1 januari 2017 dient er echter 40% van het voordeel alle aard voor het privé gebruik van een bedrijfswagen toegevoegd worden aan de verworpen uitgaven, indien de brandstofkosten deels of volledig vergoed worden door de vennootschap. Voortaan mag de eigen bijdrage van de werknemer of bedrijfsleider ook niet meer in mindering gebracht worden van het voordeel voor de berekening van dit bedrag.


De referentie-CO2-uitstoot daalt in 2017 verder tot 105g/km voor benzinewagens en tot 87g/km voor dieselwagens. Hierdoor zal het aan te rekenen voordeel alle aard relatief toenemen. Het minimumvoordeel van alle aard voor bedrijfswagens is intussen ook bekend en bedraagt 1.280€.
Comentarios


bottom of page